A hálózatkutatással, munkavállalói elégedettség felméréssel és 360 fokos kompetencia felméréssel foglalkozó magyar startup, az CX-Ray 2014 óta foglalkozik szervezetdiagnosztikai felmérésekkel. Most ingyenesen hozzáférhető Pulse felmérésük, mellyel egyszerűen monitorozhat a távmunkában lévő csapat hangulata. Németh Dóra, Business Development Managert kérdeztem a részletekről. Ezzel folytatódik az ingyenes belső kommunikációt segítő megoldásokat bemutató sorozatunk, melynek első része a CHEQ alkalmazásról szólt. 

Mivel foglalkozik a CX-Ray?

A CX-Ray Kft. 2014-től szoftver alapú szolgáltatásként kínál szervezetdiagnosztikai felméréseket. A CX-Ray által validált és fejlesztett termékek: hálózatkutatás, munkavállalói elégedettség felmérés, 360 fokos kompetencia felmérés, teljesítményértékelési rendszer (kompetencia elemzés és cél értékelési modullal) és Pulse felmérés.

Szakmai csapatunk szervezetpszichológusokból, adatelemzőkből, közgazdászokból és szoftverfejlesztőkből áll. Célunk, hogy minél rövidebb, integrálható és tudományosan megalapozott felméréseket fejlesszünk, amely egy letisztult és könnyen értelmezhető értékelési felületet ad mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók részére. Víziónk szerint a munkatársak teljesítményéért, elégedettségéért azok a csapatvezetők, műszakvezetők felelnek, akik napi kapcsolatban állnak csapatukkal.

Nagyon készültetek a TÉR 2020.03.11-ei bemutatójára, én is fájó szívvel mondtam le a részvételt. Hogyan élte meg a csapat, hogy az utolsó utáni pillanatban (teljesen felelősségteljesen) visszamondtátok?

Fájó szívvel mondtuk le mi magunk is a ‘TÉR premier előtti vetítés’ című rendezvényünket. A 2020-as évünk egyik legfontosabb eseményeként tekintettünk erre. Nem csak a marketing és ügyfélkapcsolatokért felelős csapat készült rá hónapokig, hanem a fejlesztőink is. Ám számunkra mindennél fontosabb, hogy ügyfeleink és partnereink biztonságban érezzék magukat és hogy a megfelelő támogatást megkapják tőlünk. Mivel a HR és szervezetfejlesztés szívügyünk, így ezzel a döntéssel is az ő munkájukat szerettük volna támogatni. Nagyon reméljük, hogy a közeli vagy távoli jövőben, de tudjuk pótolni a rendezvényt, addig is az érdeklődőknek készülünk egy E-bookkal.

Kik az ügyfeleitek?

Kis- és középvállalatok, nagyvállalatok vegyesen, leginkább a kereskedelmi, gyártói, építőipari és számítástechnikai szektorból. Ügyfeleink visszajelzései alapján, azért választanak bennünket, mert felméréseink gyorsak (5-10 perc a kitöltési idő), automatizáltak (felméréseink riportjai 3-5 perc alatt elkészülnek) validáltak (szakmailag megalapozottak és elfogadottak), szexik (színesek és interaktívak riportjaink). Ráadásul igyekszünk minden kérdésre és kérésre azonnal reagálni.

Mi most a konkrét felajánlásotok a járvány időszakában?

Ingyenesen elérhetővé tettük a vállalatok számára Pulse felmérésünket, amellyel az otthoni munkavégzésre való átállást szeretnénk támogatni. A termék az otthon maradt kollégák hangulatának feltérképezésére és visszajelzésre ad lehetőséget. Iparágtól, munkakörtől és beosztástól függetlenül ügyvezetőknek, HR-eseknek, felsővezetőknek vagy csoportvezetőknek ajánljuk, akik szeretnék látni, hogy munkavállalóik hogyan érzik magukat és boldogulnak a jelenleg kialakult helyzetben vagy esetleg ötletgyűjtési felületként használnák.

A Pulse minden nap egy email formájú automatikus értesítőt küld a csapat tagjainak, ahol a kitöltők a linkre kattintva rövid és hosszabb, szöveges visszajelzést is adhatnak a munkanapjukkal kapcsolatban. Munkavállalóknak abban tud segítséget nyújtani, hogy őszintén megoszthassák véleményüket, érzéseiket és visszajelezzenek felettesüknek napi szinten.

Mint néhány áruházban a hangulat-jelző panel, csak digitalizált formában?

Pontosan olyan! 🙂 Általában kereskedelmi üzletekben vagy étteremláncokban illetve a reptér mosdójában találkozhatnak a vásárlók/használók hasonló felméréssel, ahol egy ‘elégedettségi felmérésként’ kérdezik a felhasználót, hogy a kiszolgálással/környezettel/eladóval mennyire voltak megelégedve. Mi ugyanezt a módszert ültetjük át a munkavállalói környezetbe, ahol a kolléga reagálhat egy emotikonnal és egy rövid kommenttel, hogy mennyire boldog, elégedett, hatékony vagy éppen milyen napja van.

Miért előnyös ez a felmérés?

HR Tech startupként az CX-Ray szervezeti kultúrájában a home office és a távmunka mindennapos (akár 5-ből 5 napot is dolgozhatunk otthonról). Mi magunk, a Pulse felmérést több, mint 3 éve használjuk, és próbálunk segíteni és azonnal reagálni, ha valami nehézséget élnek meg saját kollégáink. Jelenleg Magyarországon nagyon kevés olyan cég van, ahol az otthoni munkavégzés elfogadott lenne, vagy egy jól bevált módszerként megjelenne. Ha volt is a cégeknél, akkor is nagyon sok esetben bizonyos szabályokat be kellett tartani: hétfőn és pénteken nem lehet otthonról dolgozni, mert az hosszú hétvégének minősül, ha megbeszélés van, akkor azon személyesen kell megjelenni, havonta összesen 2 napot lehet otthonról dolgozni.

A felmérés kitöltése maximum 2 percet vesz igénybe, egy aktuális, napi szintű képet ad vissza, amelyre a vezetők azonnal tudnak reagálni, még akkor is, ha a munkavállaló otthon van. A home office kultúrában, ahol nehézség a személyes kapcsolattartás, ott a Pulse felmérés egy előnyös, gyors és azonnali megoldást nyújthat. Persze csak az esetben, ha a vezető hajlandó olvasni a visszajelzéseket és azokra reagál is.

Mennyi idő, hogy használni kezdje egy cég a PULSE felmérést?

A Pulse elindításához semmi másra nincs szükség, mint a felmérésben résztvevő kollégák nevei és e-mail címei. Amint megtörtént a regisztráció a rendszerünkbe, a kollégák adatai betöltésre kerülnek, majd onnan 3-5 kattintással indítható is a felmérés.

Ami meghatározásra kerül: mi legyen a felmérésben megválaszolandó 1 db kérdés (jelenleg: “Mennyire vagy boldog ma?” – ez természetesen változtatható), milyen időközönként kapják a kollégák a meghívót: napi 2x, naponta, hetente vagy havonta illetve, hogy milyen szöveget tartalmazzon a meghívó üzenet. Egy felmérés elindítása nagyjából 5-10 percet vesz igénybe. Amennyiben valakit érdekel a Pulse felmérésünk ingyenes használata, a linken tudja jelezni.

Hány ügyfél használja jelenleg ezt az XC-Ray megoldást?

Eddig inkább számítástechnikai cégek használták a felületet, ahol a home office, vagy a távmunka bevált szokás volt, esetleg több kontinensen megtalálható csapatok alakultak. A keddi nap folyamán hirdettük meg a Pulse felmérés ingyenes használatát, azóta már több, mint 50 magyarországi cég vette fel velünk a kapcsolatot, hogy a segítségünket és szakértelmünket kérné.

0
Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz + tizenhárom =