Vas Dóra public relations specialista, változás-, válság, krízis- és katasztrófakommunikációs szaktanácsadó vagyok. Magyar tulajdonosi hátterű középvállalatok, családi kézben lévő cégek, cégcsoportok az ügyfeleim.

Mivel foglalkozom?

Vas DóraKríziskommunikációs szaktanácsadóként személyes márka és vállalati márka támadások, rágalmazások, konkurenciatámadások, munkabalesetek, ügyfélpanaszok által létrehozott kommunikációs zavarok megoldásán dolgozom. Elsődlegesen krízisstratégaként, de sokszor az operatív kommunikációs munkába is bekapcsolódom.

Az operatív munkán belül cikkeket és sajtóközleményeket írok, sajtótájékoztatókat és háttérbeszélgetéseket szervezek, újságírókkal, szerkesztőkkel beszélgetek. Sokszor feladatom, hogy koordináljam az Ügyfél kommunikációs csapatának a megbízással kapcsolatos feladatait.

Általában személyes találkozó mindenképpen szükséges az együttműködés megkezdése, de akár egy egyszerűnek tűnő kérdés megválaszolása előtt is.

Egyetlen, apró, az elindulást akadályozó kérdés tornyosul Ön elé?
Átfogó kríziskommunikációs konzultációt szeretne egy bonyodalmas üzleti döntés előtt?
Kommunikációs partnert keres egy többhónapos, éven túli feladatra?
Szeretné önmagát, kollégáit képezni és válságkommunikációs tréninget keres?

Kríziskommunikációs csapatom számos krízishelyzettel találkozott az elmúlt évtizedben. Gyakorlattal bírunk az országos illetve a lokális érdeklődést kiváltó krízisek kommunikálásában egyaránt. Munkánk kiterjed a sajtónyilvánosság, közösségi média felületek kezelésére illetve a cég belső kommunikációjának felügyeletére is.

Vallom, hogy megfelelő előrelátással, felkészüléssel, proaktív, felelős és etikus kommunikációval lényegesen csökkenthető egy-egy krízishelyzet negatív hatása. A felkészülés érdekében nagy hangsúlyt fektetek kríziskommunikációs tervek, készítésére, kommunikációs protokollok kidolgozására.