A válságmegelőzés költségei mindig elenyésző részét jelentik a válság által okozott károknak. A válságkezelés mindig kármentés. A költségek csökkentése megfelelő felkészüléssel valósítható meg. A válságmegelőzés nemcsak felkészíti a cégeket az esetleges válsághelyzetekre, de ellenállóvá is teszi őket ezekkel szemben.

Sebezhetőségi audit

A sebezhetőségi audit során beazonosíthatóak a cég olyan gyenge pontjai, amelyek kiválthatják vagy elmérgesíthetik a válságot. A sebezhetőségi audit az ügyfél iparágától, preferenciáitól függően különböző tematikájú lehet (általános vagy témaspecifikus, pl. termékvisszahívás, létszámleépítés, szivárogtatás, adatlopás).

valsagmegelozes-matrixpr

Válságkommunikációs terv

A sebezhetőségi audit alapján olyan válságkezelő struktúra és írásos terv kidolgozása egy vagy több lehetséges forgatókönyvre, amely egy esetlegesen bekövetkező  válság során követendő irányelveket rögzíti és meggyorsítja a vállalat reagáló képességét.

Fantom weboldalak

Az úgynevezett „dark sites”  vagy fantom weblapok a válság kitörése esetén azonnal aktiválhatóak.

Válságszimuláció

Szakembereink valósághű válságszimulációs gyakorlatokat vezetnek és/vagy felügyelnek. A válságszimuláció biztosítja, hogy a válságkommunikációs tervek figyelembe vegyenek minden eshetőséget, a munkatársak képesek legyenek hatékonyan alkalmazni a válságtervet és megfelelően reagáljanak egy-egy váratlan szükséghelyzetben. A szimuláció az egyetlen szituációt feldolgozó gyakorlattól a többnapos feladatokig terjedhetnek.

vissza