Váratlan médiaszereplés esetén is helyt kell állnia egy közösségét képviselő vezetőnek. Ha Ön felelős beosztásban lévő vezető, aki egy közösséget képvisel, számítania kell arra, hogy váratlanul, mindenfajta előzetes értesítés nélkül keresik meg, állásfoglalását, véleményét kérve. Akkor is megfefelelően kell képviselnie közösségét, amikor hirtelen, előre nem láthatóan, ráadásul igen kellemetlen ügyben kell nyilatkoznia.

Számos szereplésre időben fel lehet készülni, egy ünnepi beszédről, tematikus előadásról hetekkel, napokkal korábban értesítenek bennünket. Van idő áttekinteni a részleteket, felöltözni az alkalomhoz illően, kiválasztani a legjobb, leginkább a helyzethez illő mondatokat. A váratlan közszereplés workshop a nehéz médiaszereplésekhez nyújt kommunikációs támpontokat.

Miről szól a Váratlan médiaszereplés workshop?

A workshop azokról a média nyilvános szituációkról szól, mely különös figyelmet igényelnek, összetettségük, váratlanságuk miatt. Ha nehéz helyzetekben is összeszedetten, indulatok nélkül és céltudatosan szeretne szerepelni, arra mindenképpen érdemes előre felkészülni.

Váratlan médiaszereplés workshop tematika

  • A médiaszereplés fogalma. Ki a közszereplő?
  • Megkeresések fajtái és fogadásuk
  • Hogyan készül egy hírriport?
  • Kérdéstípusok és válaszfajták
  • Szituációs gyakorlatok
  • Felkészülés a nehéz kérdésekre

A workshopot követően Ön kellő tájékozottsággal fog bírni a következő kérdésekben:

Mi minősül közszereplésnek és mi nem?
Hogyan kerülje el azt, hogy azonnal rossz véleménnyel legyenek Önről?
Hogyan készüljön fel a megkeresések fogadására?
Mit tehet és mit tegyen azonnal, ha lejárató kampány, rágalmazó kampány indul Ön ellen?

Mit várjon és ne várjon a workshoptól? Fontos tudnia, hogy a workshop nem pótolja és helyettesíti a normál médiatréninget. Egy tipikus, általános médiatréning 1-2 tréningnapot felölelő, tantermi képzés, rengeteg szituációs gyakorlattal, kiscsoportban. Egy online workshopon ezt a gyakorlatiasságot nem tudjuk biztosítani. Általánosságok helyett a speciálisan nehéz helyzetekre koncentrálunk. Az egyéni foglalkozás előnyeként teljesen diszkrét körülmények között tanulhat.

A váratlan médiaszereplés workshopot Vas Dóra kríziskommunikációs szaktanácsadó tartja. A workshop során rengeteg példán és valós esetek tapasztalatain keresztül dolgozzuk fel a témakört. Az Ön helyzetére vonatkozó egyedi kérdéseire is választ kap. A workshop “elméleti” anyagát, a legfontosabb tudnivalókat jegyzetelésre alkalmas elektronikus változatban megküldjük előzetesen.

Bizonytalan vagy, hogy illik-e hozzád ez a workshop? Válaszd az általános, kríziskommunikációs konzultációt!