Munkahelyi és üzleti konfliktusok tömege zúdult ránk az utóbbi hónapokban. A feje tetejére fordult világról számos vezető beszámolt az utóbbi hónapokban. A változások példa nélküliek. Egy világjárvány árnyékában próbálunk meg összetartani vállalatokat, munkahelyi közösségeket, családokat. A megtanult és begyakorolt szabályok, a rutinok helyett a működő tapasztalatok megosztása segítheti a túlélést.

Nem a tömegkonferenciák ideje van és idén kétséges, hogy lehet -e egyáltalán bármilyen többszáz fős rendezvényt megtartani. Ezért indít útjára két kommunikációs szakember (Princz Katalin és Vas Dóra) egy szakmai est sorozatot Budapesten Munkahelyi és üzleti konfliktusok címmel. Az első évad fókuszában a pandémia HR-kihívásai lesznek. Amennyiben lehetséges, egy offline helyszínen, ha pedig a járványügyi szabályok változása úgy diktálja, online formában találkoznak a szakmai estre kíváncsi érdeklődők.

A 10 estre tervezett új, Munkahelyi és üzleti konfliktusok sorozatban elsősorban vezetők, HR iránt érdeklődő menedzserek figyelmére számít. Azokra a munkahelyekhez kötődő konfliktusokra koncentrálnak, amik újonnan megjelentek, vagy felerősödtek a COVID-19 világjárvány nyomán. Így a home office megítélése, a teljesítménymérés és teljesítmény fenntartás, a leépítés, az onboarding és távolról való betanítás kérdései is megjelennek témaként.

Mi a meetup?

A meetup formátum az USA-ból indult világhódító útjára 2001-es terrortámadást követően. Az alapítók új kapcsolódási pontokat szerettek volna létrehozni érdeklődés alapján ismeretlenek között, így csökkentve az emberek megtépázott bizonytalanság érzetét, megerősítve a közösségi kapcsolatokat. Magyarországon is évtizedes hagyománya van a meetupoknak. Vannak szabadidős csoportok, de szép számmal találunk szakmai és önképző közösségeket is. A meetupok általában 1 -3 órás összejövetelek, ahol egy közös tevékenység vagy téma iránt érdeklődő emberek találkoznak és beszélgetnek egymással.

A meetup.com webportálon számos csoporthoz lehet csatlakozni. A regisztrációkor megadott személyes adatokat a meetup.com kezeli, így személyes adatot a meetup szervezői nem kapnak meg. A csoporthoz csatlakozó bármikor kiléphet a csoportból. A találkozók szervezését emlékeztetőkkel, hírlevelekkel is segíti a globális meetup közösség.

Munkahelyi és üzleti konfliktusok a középpontban

Azokra a témákra koncentrálnak a szervezők, amelyek a pandémia árnyékában leginkább foglalkoztatják a munkahelyek megtartásáért és a munkavállalókért felelős szakembereket és cégvezetőket.

A csoporthoz ezen a linken lehet csatlakozni: Munkahelyi és üzleti konfliktusok meetup