Mi a meetup?

A meetup rendszeres, személyes találkozó, gyakran korábban ismeretlen emberek között, akik közös érdeklődéssel, szakmával, érdekekkel rendelkeznek. A Meetup-mozgalom kialakulása a Word Trade Center elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadáshoz köthető. Ekkor döntött úgy a Meetup.com társalapítója, Scott Heiferman, hogy segít New York lakóinak a találkozóik megszervezésében.

A meetup-ok széles spektrumon mozognak. Vannak olyan csoportok, akik együtt tanulnak, sokan ismerkedni szeretnének, beszélgetnek, kiállnak egy általuk fontosnak tartott ügy mellett. Jelenleg több, mint 105.000 helyi csoport létezik a Meetup.com rendszerében, melynek 2017-es adatok szerint 35 millió tagja van. Havonta mintegy tízmillió látogató, többmillió meghívót küld ki/fogad el és több százezer meetup-ot szervez. Ma már mintegy 225.000 csoport van a világ 180 országában. Magyarországon többnyire üzleti meetup-ok szerveződnek, de számos hobbicsoport is van.

A Kríziskommunikáció Meetup csoportról mit érdemes tudni?

A csoportot 2013 januárjában alapította Vas Dóra. A csoport célja, hogy a magyar, kríziskommunikációval foglalkozó kommunikációs szakembereknek találkozási és tájékozódási lehetőséget biztosítson, önfejlesztő, önszerveződő formában.

1000 fős csoportunk kommunikációs szakembereknek segít felkészülni a kommunikációs krízisek kezelésére (pr-os, marketinges szakembereknek). Célunk, hogy bemutassuk a kommunikációs területen dolgozó kollégáknak, hogyan érdemes/lehet/kell krízishelyzetben felelősen kommunikálni. Általában 20-25 fő jön el egy-egy csoporttalálkozóra. Kezdeményezésünk non-profit,  célunk a tudásmegosztás és a tapasztalatok átadásának elősegítése. A csoportunk 2013. januárjában alakult, azóta is aktív, közösségszervező erővel bír ezen a szakterületen.

Nézd meg a csoport bemutatkozó videóját!

Ha szeretnél taggá válni, érdekel a kríziskommunikáció, a Meetup felületén tudsz regisztrálni a csoportba!