Pazar estet élvezhettek azok, akik eljöttek a 22. találkozóra. A 2018. évi évzáró találkozón, 2018 november 27-én az influencer marketinggel kapcsolatosan hallgattunk meg érdekes előadásokat és beszélgetünk az infencer kiválasztás nehézségeiről.

Előadóink az Influencer -esten

Termékreklámozó, influencer, márkanagykövet (Pécsi Ferenc, head of content, ContentPlus)
Magánéleti konfliktusok és a személyes márka (Szabóné Princz Katalin, alternatív vitarendező, mediátor)
Sikeres infuencer kampányok titkai (Arany Gábor, ügyvezető igazgató, Armadillo)
Infuencerekkel vagy nélkülük? (Szemrád Ivett, Zenda Fashion tulajdonos)
Öribarik és öriharik: Influencerek és a válságkommunikáció (Vas Dóra, kríziskommunikációs szaktanácsadó)

Miről beszéltek előadóink?

Pécsi Ferenc, a ContentPlus stratégiai igazgatója  bevezető előadásában arról beszélt, hogy mi a különbség a termékreklámozó és az influencer között, kik a márkanagykövetek? Példái között említette George Clooney és a Nespresso immár sokéves együttműködését, amely hatalmas érték és hatalmas elköteleződés mind a reklámozó, mind pedig a márkanagykövetként hiteles színész szempontjából. Olyan eseteket is megosztott a hallgatósággal, amiből nyilvánvalóvá vált: ha nem megfelelő influencert választ a márka, azzal saját rajongói és vevői szemében is hiteltelenné válhat.

Szabóné Princz Katalin Kata a magánéleti konfliktusok és a személyes márka összefüggéseiről mondott néhány érdekes példát. Említette jó példaként Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor válását, ahol előre egyeztett módon kommunikálták a felek a válást.

Arany Gábor, az Armadillo kereskedelmi igazgatója az influencer-marketinggel kapcsolatos ügynökségi tapasztalatokat osztotta meg. Kiemelte az ügynökségek koordináló és kampánystratégiai szerepét. Az influencer -piacra rálátva pontosan tudja, milyen sok múlik a hiteles együttműködésen. Nehézségként említette, hogy a sokszor fiatal, az üzleti életben járatlanabb, ámde hatalmas rajongótáborral rendelkező influencerek és a márkák együttműködése bizony komoly csapdákat rejt. Az egyik legfőbb feladatuk az ügynökségeknek pont ez: az eltérő gondolkodásmódokat egy platformra hozni, méghozzá valós, visszakövethető eredmények alapján.

Szenrád Ivett, a ZendaFashion tulajdonosa butikja sikertörténete kapcsán mesélt arról, megéri-e egy feltörekvő, épülő brandnek az influencerekkel való együttműködés. Bár ő is talált olyan megbízható influencert, aki hitelesen képviseli a márkáját, de negatív tapasztalatokról is beszámolt.

Az est zárásaként az influencer -együttműködések válságkommunikációs vonatkozásairól beszélt Vas Dóra.