Határtalanul Intelligens – minden(t) a jövő kereskedelméről címmel rendezte meg az Ecommerce Hungary Egyesület éves nagykonferenciáját Visegrádon. A magyar elektronikus kereskedelem színvonalának fejlesztéséért dolgozó, nagy hagyományokkal rendelkező egyesület kétnapos konferenciáján kereskedők, logisztikai cégek és számos szogáltató cég egyaránt képviseltette magát.

Az Ecommerce Hungary konferencia programja

A konferencia középpontjában a kereskedelmi folyamatok átalakulása állt. A keynote előadó Wijnand Jongen, az Ecommerce Europe elnöke volt, aki az online vásárlás jövőjéről tartott nagyívű előadást. Külön blokkot kapott az FMCG szektor és a kríziskommunikáció is. A résztvevők az elektronikus kereskedelmet érintő részletes statisztikák mellett számos gyakorlati tudnivalóval színesített előadást hallgathattak meg például az uniós piacralépésről.

Kríziskommunikáció modul

A XV. Elektronikus Kereskedelem Konferencia programjában helyet kapott a kríziskommunikáció is. A blokk keretében egy kerekasztal beszélgetés hangzott el Rédey Iván, a mall.hu ügyvezetője és Várkonyi Balázs, az edigital.hu ügyvezetője részvételével.

Moderátorként Vas Dóra számos, kríziskommunikációval kapcsolatos kérdést tett fel a két gyakorlott cégvezetőnek. A hallgatóság megtudhatta például, hogyan készül fel az edigital.hu 1-1 várható negatív hírre, de az kiderült, miként vészelte át a mall.hu a 2017 karácsony előtti raktárkészlet zárolást. (A konferencia összegző kisfilmjében néhány képkocka elcsíphető a kerekasztal beszélgetésből).

Fotó: A konferencia hvatalos fotói közül, készült a kerekasztal beszélgetés közben.